BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 10, 2009

penting sangat ke REUNION?

insyaALLAH bulan March atau April 2010 akan ada satu REUNION untuk budak-budak MOT.
Bachelor Management of Technology (Hons).
menjadi antara orang yang paling tak suka REUNION, bila dengar benda ni,
rasa MALASNYA!
tapi bila glance through aktiviti, yang buat lala tertarik ialah
SNORKELING.
yang sangat-sangat lala nak try.
ok.
saya akan menghadiri REUNION itu.
NUR AKHMAL kata apa salahnya jumpa balik rakan-rakan lama kan.
HASILA kata MALAS.

maka, soalan pertama yang lala tanya NUR AKHMAL,
yang merangkap rakan secourse, sekelas, dan segala title dia rangkap,
'ada tak yang budak-budak MOT yang lala tak suka eh?'
nak belajar menyukai dari sekarang.
entah dari mana, lala tak ingat pun ada yang pernah cari pasal dengan lala.
lupa.
memang lala tak ingat.

suatu petang di library.
about 3 girls yang BUSUK datang ke lala,
sort of nak cari pasal dengan bertanya soalan.
even soalan dia macam biasa, yang lala rasa sebenarnya lala boleh jawab dengan sangat senang hati,
tapi the way MEREKA membuat kesimpulan, membuat lala BENCI.
the worst part yang lala rasa macam nak hentak dengan buku paling tebal kat library kat kepala sorang-sorang, bila MEREKA gelak sama-sama, and PRETENDING IT was JUST A JOKE.

ran off to NUR AKHMAL.
cerita apa yang terjadi.
rasa sangat marah dan BENCI.
campak apa yang lala pegang.
terpelanting buku, pencil dan handphone.
dan.
mestilah air mata keluar sekali.

masuk dalam discussion balik.
discuss macam biasa.
PRETENDING mereka tiada dalam kumpulan.

untuk hari-hari seterusnya.
lala buat MEREKA tak wujud.
tak wujud dalam kelas.
tak wujud dalam UUM.
MEREKA invisible.

MEREKA ada send msg pada lala dan NUR AKHMAL.
to apologize.
maaf.
lala tak balas.
i'm JUST fine.

boleh ke pergi reunion ni?
macam mana kalau MEREKA ada.
NUR AKHMAL kata, lala pasti tak ingat dah.
maka, have fun ja.

jadi, penting sangatkah REUNION?
pasti ada yang pernah tersalah faham masa dulu-dulu kan.
tapi kita selalu ambil yang positif.
REUNION untuk share apa yang berlaku dalam hidup sekarang.
REUNION untuk buat aktiviti sama-sama setelah lama tak jumpa.
REUNION untuk mengenang kembali kenangan.yang indah saja,ok!
REUNION juga kadang-kadang tempat mencari jodoh.
ha,itu BEST.

secara terus terang.
lala tak pernah jejak mana-mana REUNION.
lala tak tahu macam mana rasanya bila jumpa balik rakan-rakan lama.
mungkin selepas REUNION pertama ni, lala akan lebih hadir dalam mana-mana REUNION.
mungkin juga selepas REUNION pertama ni, lala takkan hadir dalam mana-mana REUNION.
kita tengok saja nanti.

kepada MEREKA.
korang untung sebab lala tak ingat.
sebab lala akan lupa.
even kejadian itu pun NUR AKHMAL remind.
korang untung juga sebab lala pandai buat tak tahu.
jadi, nanti bila kita jumpa,
kita buat-buat seperti tiada yang berlaku eh.
excitednye nak jumpa korang.

dan.
akhir sekali.
sepanjang cerita NUR AKHMAL kepada lala tentang itu.
LALA : kak akma rasa la akan kahwin dengan siapa?
AKMA : masalah lah budak ni.

1 who cares:

zana. said...

best kot reunion. even sekolah saya tak buat lagi utk budak yg baru hilang dari sekolah tu setahun. (: i already link u.my pleasure. and i hope u will link me back. tq. (:

Follow me, i'll follow back!

Heartbeat (Nak tau?sila klik)