BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 7, 2009

ciri-ciri menantu yang dikehendaki

hanya tiga perkara yang akan disenaraikan untuk menjadi menantu yang baik.
terutama untuk family PAKCIK SAPIRI.
tak kira lah lelaki atau perempuan.
disebabkan hanya lelaki ja yang ada di dalam FAMILY kami,
maka ada tiga juga ciri.
berpandukan juga kepada tiga kriteria terbaik menantu terbaik ini.

1. biasa bangun pagi agar dapat mencari makanan di waktu pagi untuk penghuni.
- ini sangat penting agar mak mertua (MAKCIK MISHAH) buat air panas kegemaran untuk menantunya sendiri sewaktu breakfast.
- kalau tidak pun, makcik tu akan bising kat isteri menantunya agar buatkan air panas untuk suami sendiri.
- bukti terbaik, lelaki dibawah ini rajin bangun pagi.
dan membeli sesuatu di kedai untuk breakfast kami.




2. pandai bermain dengan kanak-kanak.
- elemen ini juga sangatlah penting kerana elemen ini dapat memperkuatkan silaturahim antara pasukan SAPIRI.
-masakan tidak, budak-budak yang berdaftar di pasukan SAPIRI kini ada 9 orang.
jadi, jika anda menantu lelaki dan ingin selamat, rapatkan diri dengan budak lelaki kerana ada seorang budak lelaki saja di rumah itu.
namun, jika anda menantu perempuan pula dan ingin selamat, rajin-rajin kemas rumah atau selalu lah berada di dapur.
namun jika anda mengambil keputusan untuk mengurungkan diri dalam bilik.
anda silap.
diulang.
anda benar-benar silap.
tak kira menantu PEREMPUAN mahupun LELAKI.
tengok gambar di bawah.
pandai kat abg ri bermain dengan budak-budak.





3. walaupun busy bagaimana pun anda, jangan abaikan budak-budak.
- juga merupakan elemen penting. kalau benar sibuk dan ada perkara yang perlu dibuat, lekakan budak-budak dengan perkara lain.
- seperti bagi budak-budak ni makan ke, mainan ke.
janji budak-budak tidak terdedah dengan benda-benda yang berbahaya.
- kalau bukan MAKCIK MISHAH mengamuk sebab budak-budak nangis cedera ke ape, tak pasal-pasal PAKCIK SAPIRI sendiri yang tegur.
- PAKCIK SAPIRI jarang nak bersuara.
gambar di bawah, contoh beri budak mainan bila ada sesuatu yang perlu dilakukan.





itu sahaja.
babai.
boring kat tempat kerja.
terbuat kerja kat blog.

4 who cares:

The story of Saif Al-Hafsham said...

mcm menakutkan je..

A i d a n i said...

menakutkan? ekkeeke.. nak isi jawatan kosong ker?
ehehhe..

lala,
ciri² tu ke yg anda cari
dlm calon anda?
kat saye ade list nama ni.
ahaha~

~miss-lala-comot~ said...

abg: tak berani ke?

nadia: kamu ada senarai?betul?tolong bgtau sy!hehe

A i d a n i said...

hehehe..
lala,
ada ada..
kene print dulu.
ada 100 pages ni.
ahaks!

Follow me, i'll follow back!

Heartbeat (Nak tau?sila klik)