BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 29, 2009

untuk menggembirakan jiwa, hati dan limpa!

saya sayang anak-anak menakan saya!
anak menakan maksudnya anak saudara dalam bahasa utara!
anak saudara maksudnya anak kepada kakak atau abang kandung!

Nurin Farhanah

nurin: mama, kakak nak exam dah.
kakak saya: ha, ape lagi, study lah...tak paham tanya![nasihat seorang mama dan cikgu]
nurin: mama, paku dalam bahasa arab apa?
kakak saya: erk! [terkedu]
nurin: mama kata tak paham tanya..
kakak saya: tulah, kan mama kata dalam kelas, belajar elok2..ni mesti kakak tak tumpu ni..
nurin: mama ni, jawab ja lah...

kakak saya bertindak menelefon semua adik-adik perempuannya nak tanya paku dalam bahasa arab,akhirnya tiada siapa pun tahu!kami mana ada belajar bahasa arab daa....

Nurin Fatehah

bangun-bangun pagi hari itu,

didik: mama, abah mane?
kakak saya: abah kat hospital, semalam abah sakit kepala..
didik: pastu, doktor picit ke?
kakak saya: a'ah.
nurin: kakak nak pergi sekolah dulu, petang nanti mama bawa kami pergi tengok abah tau!
kakak saya: ok.

Muhammad Irfan

saya tengah bermain-main gigit belakang irfan..

irfan: mama, aksu igit akang...akit...
mama: apa??
irfan: akit akang, aksu igit!
mama: apa?
irfan: akit ni, oi!aksu igit, akit!
mama: lantak kamu ler, mama tak paham!

saya hanya gelak!

Nurin Farihah

peya mana ada kisah lagi..dia baru 6bulan...!


rindu mereka!
my miracle cure di IPOH!

4 who cares:

amin rodi said...

like it:D

~miss-lala-comot~ said...

like it toooooo!

z E K r y i L a said...

aha.
sangat comel
tergelak gelak sye membacanye.
hehehehe...

~miss-lala-comot~ said...

rindu lah kat dorg!
haish!

Follow me, i'll follow back!

Heartbeat (Nak tau?sila klik)