BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 26, 2010

Contest Kesayanganku



Kenapa tajuk Contest Kesayanganku dipilih?

1. sebab cik punya blog mengarahkan sedemikian. disebabkan hadiah merupakan WANG TUNAI atau Barangan Elektronik atau kedua-duanya, haruslah patuh. *senyum*
2. sebab ini contest pertama dari People Always Leave , maka contest ini pun pastilah akan jadi kesayangan.
3. sebab kalau menang contest ini, lagi lah jadi kesayangan. *gelak*

ini bukan kebetulan, mungkin hampir kesamaan, bila cik punya blog pun menceritakan hal yang sama.

tentang LILUT. 
LILUT lala.
kenapa wujudnya LILUT.
dari cerita yang terkejut ini, sehingga cerita yang lala rasa macam nak cerita.
lala tak pernah share di sini. mungkin susah.
tapi arini, dengan kuat hatinya, sila baca eh.. (especially cik punya blog lah)*senyum*




LILUT ada sebab lala kena ragut.
tahu macam mana kena ragut? barang-barang yang kamu sayang, pastilah hilang. kekuatan diri kamu juga pasti akan hilang. erm, mungkin bergantung pada situasi. bila kamu ditarik sehingga jatuh. bila kamu menjerit takut kalau durjana itu kejar balik.


27 Ramadhan.
sekarang baru nak cerita. walaupun seronok boleh participate dalam first contest dalam hidup.
sekarang juga tidak akan berjalan atau berkereta sorang-sorang.
sekarang juga tidak akan membawa handbag kecuali berjalan dengan orang yang buat kita rasa selamat.
sekarang tidak akan jalan ke tempat yang sama lagi. 
sekarang tidak akan percaya pada orang walaupun pada siapa, bulan apa atau situasi apa pun.


dan lagi yang nak dikongsi.
tolonglah jangan banyak tanya tentang apa yang berlaku.
tolong juga jangan banyak membantu.
tolong juga jangan banyak menasihati.
lebih baik, jika kita dengar kejadian ini menimpa orang lain,
ucapkan kata-kata macam "ALLAH nak bagi rezeki lagi besar tu, tu yang ALLAH amik sikit dulu"
tak pun, "ALLAH sentiasa menguji umatNya"
bukannya, "tak bayar zakat lagi ke (sambil gelak)?"
atau, "tu mesti ada buat salah, yang ALLAH nak balas"


ni ape hal entry contest kesayanganku, jadi entry contest keemotionalku?
ha, ok.ok. itu aja nak share.
lala nak semua orang yang terbaca ni termasuk lah lelaki
(sebab lelaki terdedah dengan pick-pocket durjana),
please lah, take care diri banyak-banyak.
orang yang membuat jenayah ini akan mengulangi jenayahnya kalau terlepas.

yang ladies, please.
yang men, pun please.
beware of durjana(s).


oh,yah! menjawab persoalan.
LILUT itu ada, sebab mulai sekarang LILUT akan teman lala walau mana pun lala pergi.
no more jalan kaki. pendek kata, no more LRT ke?
en shahril tak kasi dah jalan sorang-sorang. dia risau.


gambar di bawah, dipaste kerana beg itu, handphone itu.
naseb baek camera digital kesayanganku takder dalam beg kesayanganku semasa kejadian.




sebagai mengakhiri contest kesayanganku ini,
lala tag : Nur Akhmal
pastilah kawan kesayanganku yang kena tag!

4 who cares:

K.I.N.A said...

cik punya blog datang terjah..hehe..memang tersenyum2 siput cik punya blog baca..lepas ni lilut bleh geng la dengan babyelite kina..hehe..sama..warna pun sama..hehe..
kina wish u goodluck ye lala..:)

Lala said...

yay!! cik punya blog dah baca! entry telah selamat masuk pertandingan!

thanks kina!kite geng viva putih!hehe

Khumaera Ismail said...

waa...na join jgk ar.. ;)

Lala said...

khumaera: join,join! boleh dapat hadiah!hee

Follow me, i'll follow back!

Heartbeat (Nak tau?sila klik)